tirsdag 14. juni 2011

Voff-voff og vinn-vinn

«Voff-voff!» Pelsdyret hopper i pur begeistring over utsiktene til en løpetur. Matmor har tatt på seg joggeutstyr, og han vet hva det pleier å bety.

Det er bare en hake ved det hele: været. Når jeg åpner døren og Xantos får se den fuktige bakken og yret i luften, forsvinner iveren brått. Vått er nedtur. Han må dras ut. Den våte asfalten har en særegen avstivende effekt på beina hans. De beveger seg som trepinner med innebygd brems.

Men matmor har et knep på lur: kyllingbiter. Den liflige duften får straks hundesnuten til å vibrere. «Komme da, Xantos!» Han biter på agnet og glemmer å ha stive bein. Løper ivrig ved siden av meg for å få av de deilige sakene.

Vi er på nett og har funnet en vinn-vinn-løsning for løpeturen: han får kyllingbiter, og jeg får en hund som løper velvillig sammen med meg.


Det gjør godt å få til vinn-vinn-løsninger. De fungerer tilfredsstillende for begge parter. Ingen taper eller blir overkjørt. Ingen behøver å gå på akkord med seg selv.

Les mer om hvordan dette kan oppnås i praksis (mellom mennesker altså) i boken Vinn-vinn-kommunikasjon. Du kan kjøpe den her.

Coach:
  • Tenk på et problem eller en utfordring du har hatt i forhold til en annen person, og som dere fant en god løsning på. Hvordan fikk dere det til?
  • Hva mener du er viktige betingelser eller forutsetninger for å finne løsninger på problemer slik at begge parter blir tilfreds?

Kommunikasjon - alltid mer å lære.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar