mandag 31. januar 2011

En påfugl i pingvinenes land

For litt siden fikk jeg tilsendt en videosnutt fra "Simple Truths", et nettsted som selger bøker om ledelse og personlig vekst. Videoen er basert på boken "A Peacock in the Land of Penguins" av B. J. Gallagher Hateley og Warren H. Schmidt. Jeg ble så inspirert av innholdet at jeg bestemte meg for å oversette teksten og legge den ut på bloggen min. Her er historien om en påfugl i pingvinenes land:

Det var en gang for ikke så veldig lenge siden, da pingvinene hersket i mange land i Organisasjonenes hav. Disse pingvinene var ikke alltid kloke, og de var ikke alltid populære, men det var alltid de som bestemte. I mange år var deres verden velordnet, forutsigbar og stabil.

Men så kom det en tid da ting begynte å forandre seg i pingvinenes land. Det kom nye fugler – fugler i mange former, størrelser og farger.

Perry påfugl var en av disse – kreativ og fantasirik, full av energi og entusiasme. Til å begynne med var både pingvinene og påfuglen fornøyde. «Sammen», tenkte de, «skal vi få til noe stort!»

Men etter hvert som tiden gikk, samlet det seg mørke skyer over horisonten. Noen av pingvinene begynte å klage over at påfuglens stemme var for høy og fjærene for prangende. «Hør her», sa de, «vi er tilfreds med arbeidet ditt, men vi er ikke komfortable med stilen din. Hvorfor tar du ikke på deg en pingvindress?»
«Hva er feil med måten jeg er på?» spurte Perry. «Hvorfor kan dere ikke se på jobben jeg gjør, og ikke fjærene mine?»

«Hør nå her, du kan ha en lysende framtid hos oss», svarte pingvinene. «Du må bare endre deg slik at du passer inn.» Påfuglen motsatte seg dette, men pingvinene holdt på sitt. Ideene hans ble oversett og avvist.
Når Perry spurte hvorfor, svarte pingvinene: «Sånn har vi alltid gjort det hos oss.»
Perrys hjerte ble fylt med tristhet.

Så en dag fortalte Mary måke ham om et fantastisk sted hun hadde sett på en av reisene sine – “Mulighetenes land”. «Der», sa hun, «kan du være fargerik, og de vil sette pris på deg i stedet for å kritisere deg.»

Kunne han våge å tro at dette var sant?
Han måtte dra og finne det ut.

Da Perry kom til Mulighetenes land, fant han ut at det var helt forskjellig fra pingvinenes land. Her visste alle at de trengte ulike typer fugler.

Noen fugler svømte, mange fløy, og noen holdt beina plantet på jorden. Dette ga dem mange forskjellige perspektiver – som de delte åpent med hverandre. Kunnskapen de delte, gjorde dem kloke. Og klokheten gjorde at de lyktes.

Perry visste at han hadde funnet sitt nye hjem.

Og mer enn det: Han oppdaget at Mulighetenes land ikke bare er et sted …
Det er en sinnstilstand.
Det er en åpenhet for nye ideer,
en villighet til å lytte,
en iver etter å lære,
et ønske om å vokse,
og fleksibiliteten til å endre seg.

Mulighetenes land er der vi lever og arbeider når vi velger å se med nye øyne, leve fra hjertet, og tillate oss selv og andre å være den vi virkelig er … OSS SELV.
*
Klikk her hvis du vil se videoen.
Og her er nettsiden til "Simple Truths".
*

Coach: Hva slags "fugl" er du?
Hva er din spesielle gave til fellesskapet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar