onsdag 4. november 2009

Rikdom og takknemlighet

Det er så mye man kan kjøpe - så mange ting å ønske seg. Yngstejenta vår teller opp ukepengene sine, summerer og sparer. Så tar hun med lommeboka når vi er ute og handler. Sirkler rundt alle butikkhyllene med fristende ting. Øynene står på stilk. Hun vil kjøpe det og det og det og ... Men hvis hun kjøper, så skjer det noe innmari dumt: Pengene blir borte. Til og med lenge før hun har fått alt hun vil!

En dag mens lillesøster tenker på alt hun ønsker seg, utbryter hun i ren frustrasjon: «Åh, jeg skulle ønske jeg hadde mere penger!» «Jeg også», hiver jeg meg på. «Jeg også», kommer det fra min kjære. «Dere?!» Lillesøster ser vantro på oss. Så sier hun med ettertrykk: «Dere er jo stapprike!»

Hun har rett. Vi er stapprike. Vi har alt vi trenger og vel så det. Rent bortskjemte er vi. Men det er skremmende lett å ta det som en selvfølge og ønske seg stadig mer.

Materiell rikdom er forlokkende for de fleste. Og penger blir overveldende viktig hvis man sliter med å få endene til å møtes. Men har man tilstrekkelig, tror jeg ikke man blir så mye lykkeligere av å få mer penger eller flere ting. Det betyr mer å være rik på det som ikke kan kjøpes: kjærlighet, glede, helse, tilhørighet ...

Takknemlighet er nøkkelen til å føle seg rik. Å kunne glede seg over det man har og være takknemlig for alle små og store ting i livet.

En ny dag med nye muligheter. En deilig kopp kaffe eller te. Et vennlig smil. En spennende bok. Myke barnekinn. Fengende musikk. Duften av nybakt brød. En vakker solnedgang. Hyggelig samvær med venner. Mestring av nye utfordringer. En god latter ...
Det er alltid noe å være glad og takknemlig for, selv på livets grå dager.

Coach: Hver kveld når du legger deg, tenk tilbake på dagen og finn minst tre ting å være takknemlig for. Legg merke til hva det gjør med deg.

1 kommentar:

  1. ja, det er sant, vi er stapprike når vi tenker oss om. Tross høye lån og andre rariteter er det jo andre ting som teller her i livet. Det gjelder bare å se det. Fint innlegg som skapte en god refleksjon for meg ...som ikke liker at renten øker igjen

    SvarSlett